گفتگوی وزیر خارجه فرانسه با بن سلمان درباره ایران-راهبرد معاصر
واکنش روسیه به تصمیم آمریکا برای استقرار سامانه موشکی در آلمان سید حسن نصرالله: هدف غرب لطمه زدن به ارزش‌های مرتبط با جهاد، شهادت و مقاومت بود واکنش ایران به ادعای استفاده از تسلیحات تهران توسط یمن آمریکا تحریم‌هایی را علیه رژیم صهیونیستی اعمال کرد طعنه رهبر انصارالله به فرار ناو آمریکایی: شما از شیر غران، گریخته‌اید، نه یک موش! نتانیاهو: هر توافقی باید به اسرائیل اجازه دهد به جنگ بازگردد موافقتنامه جامع همکاری ایران و روسیه بزودی امضا می‌شود استقرار سفیر جمهوری آذربایجان در تهران در آینده نزدیک حماس: تاکنون هیچ خبر جدیدی درباره مذاکرات به ما داده نشده است سرنگونی پهپاد رژیم صهیونیستی در شمال نوار غزه قالیباف و پوتین دیدار کردند سرویس اطلاعات خارجی روسیه: واشنگتن به دنبال جایگزین برای زلنسکی است وضعیت زندانیان ایرانی محور گفت‌وگوی سفیر ایران و معاون وزیر دادگستری ترکیه واکنش کرملین به بیانیه پایانی نشست ناتو قرارداد یک میلیارد دلاری مراکش با رژیم صهیونیستی در بحبوحه جنگ در غزه

گفتگوی وزیر خارجه فرانسه با بن سلمان درباره ایران

خبرگزاری آلمان گزارش داد که وزیر امور خارجه فرانسه به همراه مدیر سازمان اطلاعات این کشور با ولی‌عهد سعودی به‌زودی دیدار خواهند داشت و درباره مسائل مختلفی از جمله پرونده لبنان، یمن و موضوع هسته‌ای ایران با او گفت‌و‌گو خواهند کرد.
تاریخ انتشار: ۱۷:۴۳ - ۰۹ مهر ۱۴۰۰ - 2021 October 01
کد خبر: ۱۰۴۱۰۷

به گزارش راهبرد معاصر امروز (جمعه)، به نقل از یک دیپلمات غربی خبر داد که «ژان ایو لودریان» وزیر امور خارجه و «برنارد امیه» مدیر سازمان اطلاعات فرانسه، روز یکشنبه هفته آینده، وارد عربستان سعودی خواهند شد.

روزنامه الکترونیکی «رأی الیوم» به نقل از خبرگزاری آلمان گزارش داد که این دو مقام فرانسوی به شهر در حال ساخت نئوم در عربستان سعودی خواهند رفت و با «محمد بن سلمان» ولی‌عهد سعودی و برخی از دستیاران ارشد او دیدار و گفت‌و‌گو خواهند داشت.

بنا بر گفته منبع مذکور، پرونده لبنان اصلی‌ترین موضوعی خواهد بود که دو طرف درباره آن گفت‌و‌گو خواهند کرد و در کنار این مسئله، تحولات یمن، «ابتکارهای ریاض برای پایان دادن به جنگ یمن»، پرونده هسته‌ای ایران و بازتاب خروج نظامیان آمریکا از افغانستان بر منطقه و همچنین توسعه همکاری‌های دوجانبه میان دو کشور به‌ویژه در زمینه نظامی و سرمایه‌گذاری مورد بحث و بررسی قرار خواهد گرفت.

این منبع که نخواست نامش فاش شود، همچنین به خبرگزاری آلمان خبر داد که طرف فرانسوی از ولی‌عهد سعودی خواهد خواست که نقش خود را در لبنان پررنگ‌تر کند و کمک‌های خود را به این کشور از سر بگیرد.

در این گزارش اشاره شده است که این سفر پیش از سفر احتمالی ماکرون به کشورهای عربی حاشیه خلیج فارس صورت خواهد گرفت.

این در حالی است که شبکه «العربیه»، پنجشنبه (دیروز) خبر داد که رئیس‌جمهور فرانسه با ولی‌عهد سعودی گفت‌و‌گویی تلفنی درباره تحولات منطقه داشته است.

مطابق با این گزارش، دو طرف در این گفت‌وگوی تلفنی به فرصت‌های تقویت روابط و توسعه آن در تمامی زمینه‌ها پرداختند.

از سوی دیگر، مقامات فرانسوی در جریان سفر یکشنبه در حالی به پرونده یمن خواهند پرداخت که خبرگزاری رسمی عربستان سعودی (واس)، شامگاه چهارشنبه، خبر داد که ولی‌عهد این کشور با «جیک سالیوان» مشاور امنیت ملی کاخ سفید درباره پایان جنگ یمن گفت‌و‌گو کرده است. 

خبرگزاری رسمی عربستان گزارش داد که ولی‌عهد این کشور حمایت خود را از ورود کشتی‌های حامل فراورده‌های نفتی به بندر الحدیده یمن و بازگشایی فرودگاه بین‌المللی صنعاء البته به مقصدهای مشخص را اعلام کرده است.

بن سلمان همچنین مدعی شد که از آغاز رایزنی‌ها میان طرف‌هی یمنی به منظور دست‌یابی به یک راه‌حل سیاسی برای حل بحران یمن بر پایه سه مرجع یعنی ابتکار عمل خلیج [فارس]، قطعنامه ۲۲۱۶ شورای امنیت و برگزاری کنفرانس گفت‌و‌گوی ملی جامع میان طرف‌های یمنی حمایت می‌کند.

این اعلام در حالی منتشر شد که «محمد عبدالسلام» سخنگوی رسمی جنبش انصارالله و رئیس‌ هیأت مذاکره‌کننده یمن روز گذشته به صورت ضمنی به اعلام طرف سعودی واکنش نشان داد و شروط صنعاء را مجددا تکرار کرد.

 سخنگوی انصارالله در حساب کاربری خود در شبکه توئیتر نوشت: «کسی که خواهان صلح است، مراحل صلح شامل توقف تجاوز، لغو محاصره، خروج نیروهای خارجی از یمن، رسیدگی به آثار تجاوز و پرداخت غرامت است»

وی همچنین تأکید کرد: «ملت یمن در موضع دفاعی است و به احدی تعرض نکرده است، این ملت حق کامل خود در آزادی، حاکمیت و استقلال را می‌طلبد و به کمتر از حق مشروع خود راضی نیست».

عربستان سعودی در رأس یک ائتلاف عربی و تحت حمایت آمریکا، از ششم فروردین ۱۳۹۴ با ادعای تلاش برای بازگرداندن رئیس جمهور مستعفی یمن به قدرت اقدام به تجاوز نظامی به یمن و محاصره زمینی، هوایی و دریایی این کشور کرد.

این تجاوز نظامی هیچ کدام از اهداف ائتلاف سعودی را محقق نکرد و فقط با کشته و زخمی شدن ده‌ها هزار یمنی، آواره شدن میلیون‌ها نفر، به بار آمدن خرابی برای زیرساخت‌های این کشور و گسترش قحطی و گرسنگی و بیماری‌های واگیردار همراه شده است./فارس

مطالب مرتبط
ارسال نظر
تحلیل های برگزیده
آخرین اخبار